Ως οικονομική ομάδα εδώ αλλά και ως προσωπική χρηματοοικονομική οπτική θα προσπαθήσω να σας δώσω μια εκτίμηση των χρονικών σταδίων όλων αυτών που λαμβάνουν χώρα και το χρονικό τέλος αυτών , καθώς να ξέρετε ότι για όλα όσα συμβαίνουν υπάρχει πίσω οικονομικό κίνητρο και συμφέροντα, εκτός αν βρισκόμαστε στον αφανισμό κ.λ.π. σενάριο συνωμοσιολογίας το οποίο δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση…

Σας επισυνάπτω ένα διάγραμμα, στο οποίο εκτιμάται η κάθε χρονική φάση στην οποία βρισκόμαστε. Η εκτίμηση γίνεται πάντα στην κυρίαρχη αμερικανική οικονομική και χρηματιστηριακή αγορά αφού, είτε το θέλουμε είτε όχι, δίνει το τέμπο στον υπόλοιπο κόσμο.

Ως εκ τούτου, η χρονική φάση της ευφορίας αντικειμενικά ήταν πέριξ της 21ης Φεβρουαρίου (Peak Optimistic). Στην παρούσα χρονική στιγμή είμαστε στο max του φόβου και της απόγνωσης στο διάγραμμα (Fear / Desperation) σύμφωνα με την εξέλιξη του κυρίαρχου χρηματιστηριακού δείκτη SP 500.

Η συνεχεία εμπεριέχει τον πανικό (Panic), στον οποίο θα βρεθούμε σύντομα, και μετά το Captulation (θα συμβιβαστούμε με τις καταστάσεις) και θα καταλήξουμε χρονικά τους επόμενους μήνες στο στάδιο της Despondacy ( Μελαγχολία ), ένα στάδιο πριν το RESTART και της μεγάλης ευκαιρίας σε όλα τα επίπεδα και δη στα χρηματιστήρια. Βλέπω τεχνικά να γράψει στα επίπεδα το SP 500 τιμές πέριξ των 1850 με 1500 μονάδων (μπορείτε να κάνετε αντίστοιχη συσχέτιση με το πού θα είναι τα άλλα χρηματιστήρια στον κόσμο π.χ. το ελληνικό στις 300 με 350 μονάδες). Εκτιμώ ότι τότε θα είναι μια μοναδική ευκαιρία στην οικονομική ιστορία σε όλα τα επίπεδα, εάν και εφόσον όλοι μας προσπαθήσουμε να είμαστε καλά και τελικά καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε από όλα τα προαναφερόμενα στάδια έτσι ώστε το στάδιο της ανάκαμψης να μας βρει όλους δυνατούς και υγιείς.

Συμπερασματικά πιστεύω ότι το τέλος θα σηματοδοτηθεί όταν ο αμερικανικός δείκτης βρεθεί στα παραπάνω επίπεδα … Ενδιάμεσα θα συμβούν στον κόσμο ιστορικές αλλαγές στους τέσσερις πυλώνες που σας έχω αναφέρει σε προγενέστερο post : α. παγκοσμιοποίηση π.χ. με άμβλυνση των ανισοτήτων, εμπορικά πλεονάσματα, θεσμικό και νομικό πλαίσιο, περιορισμό ατομικών ελευθεριών κ.α. β.

Τραπεζικό και νομισματικό σύστημα π.χ. με νέο νομισματικό σύστημα, δεν είμαι σίγουρος εάν στο μέλλον υπάρχουν οι τράπεζες με την μορφή που ξέρουμε ως τώρα… , δ. Χρέη Κρατών, Εταιριών, Ιδιωτών/ Φούσκες π.χ. ο πλανήτης έχει μια τεράστια μόχλευση του real GDP, εταιριών και ιδιωτών, τα οποία είναι αδύνατον να στηρίξει οποιοδήποτε οικονομικό σύστημα πλέον εκτός και αν διαγραφούν και εξαφανιστούν οι φούσκες …. Covid-19 and 5G σκεφτείτε εάν έχουν σχέση …όχι ότι το ένα προϋποθέτει το άλλο, αλλά ως αιτία και αιτιατό…σκεφτείτε και μάθετε για την τεχνολογία 5G και τι προσδοκάτε για το εγγύς μέλλον από αυτή ….

Όλα αυτά θα αλλάξουν τον κόσμο, έτσι όπως τον ξέραμε να λειτουργεί έως πρόσφατα, και προσωπικά πιστεύω ότι παρόλες τις δύσκολες στιγμές και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να επαναπροσδιοριστεί ο άνθρωπος τόσο σε προσωπικό όσο και κοινωνικό επίπεδο το Σύστημα Αξιών, το οποίο είχε καταπέσει με την αναγωγή ως υπέρτατο αγαθό στην αρχή του Μαμωνά το Χρήμα με οποιαδήποτε τρόπο και κόστος και το οποίο όριζε τις ανθρώπινες αξίες.

Nα έχετε μια όσο το δυνατόν όμορφη Κυριακή

STAY SAFE AND HOME

Καλή δύναμη σε όλους χωρίς ΠΑΝΙΚΟ όχι όμως ΧΩΡΙΣ Ανησυχίες ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ , καθώς είναι μηχανισμοί άμυνας και πρόληψης για τον καθημερινότητα και την συνέχεια της ζωή μας
..(This is not a recommendation, it is only my opinion)